Kontiokorpi: Sukunimi-info

Kontiokorpi

Tietoja sukunimestä Kontiokorpi

Kontiokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kontiokorpien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 67

v. 2016 69

v. 2018 71

v. 2020 73

v. 2022 72

v. 2023 75

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontiokorpi on sijalla 8 348. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Verrattuna muihin sukunimiin Kontiokorpi on melko pitkä nimi.

Kontiokorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kontiokorpi on suojattu 1944 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kontiokorpi

Kontiokorpi (paikannimi)

Kontiokorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kontiokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контиокорпи tarkoittaa nimeä Kontiokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Condiocorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kontiokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontiokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontiokorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kontiokorpi, Finland.

©Tuomas Salste