Kontiola: Sukunimi-info

Kontiola

Tietoja sukunimestä Kontiola

Kontiola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kontiola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 83

v. 2016 84

v. 2018 88

v. 2020 94

v. 2022 98

v. 2023 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontiola on sijalla 6 832. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Kontiola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kontiola on suojattu 1972 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Kontiolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kontiolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kontiola

Kontiola
(paikannimi)
Kontiola Karjalassa
(karttanimi)

Kontiola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kontiola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kontiola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kontiola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kontiolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контиола tarkoittaa nimeä Kontiola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Condiola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kontiola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontiola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontiola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kontiola, Finland.

©Tuomas Salste