Kontiosalo: Sukunimi-info

Kontiosalo

Tietoja sukunimestä Kontiosalo

Kontiosalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kontiosalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontiosalo on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kontiosalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kontiosalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kontiosalo on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kontiosalo

Kontiosalo (paikannimi)

Kontiosalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kontiosalo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контиосало tarkoittaa nimeä Kontiosalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Condiosalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kontiosalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontiosalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontiosalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kontiosalo, Finland.

©Tuomas Salste