Kontoniemi: Sukunimi-info

Kontoniemi

Tietoja sukunimestä Kontoniemi

Kontoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kontoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 117

v. 2016 114

v. 2018 116

v. 2020 112

v. 2022 110

v. 2023 111

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontoniemi on sijalla 6 152. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 414.

Paikannimi Kontoniemi

Kontoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kontoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kontoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kontoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kontoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контониеми ("Kontonijemi") tarkoittaa nimeä Kontoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Condoniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kontoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kontoniemi, Finland.

©Tuomas Salste