Konttijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Konttijärvi

Konttijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Konttijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 29

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Konttijärvi on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Konttijärvien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 66 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Konttijärvi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Konttijärvi

Konttijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Konttijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Konttijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Konttijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Konttijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Конттиярви ("Konttijarvi") tarkoittaa nimeä Konttijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Contijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Konttijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Konttijarvi tai Konttijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Konttijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Konttijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Konttijärvi, Finland.

©Tuomas Salste