Kontuniemi: Sukunimi-info

Kontuniemi

Tietoja sukunimestä Kontuniemi

Kontuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kontuniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2015 47

v. 2018 47

v. 2020 48

v. 2022 48

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontuniemi on sijalla 11 717. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kontuniemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kontuniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kontuniemi on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. –2014

Sana Kontuniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kontuniemi

Kontuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kontuniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kontuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kontuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kontuniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контуниеми ("Kontunijemi") tarkoittaa nimeä Kontuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Conduniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kontuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontuniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kontuniemi, Finland.

©Tuomas Salste