Koppelo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koppelo

Koppelo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koppeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 68

v. 2016 69

v. 2017 70

v. 2018 69

v. 2019 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koppelo on sijalla 8 828. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Koppeloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Koppelon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Koppelo

Koppelo (paikannimi)Katuosoitteissa

Koppelo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi; pelto/niitty; saari; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koppelo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koppelo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koppelokuja, Koppelomaantie, Koppelonkaari, Koppelonkatu, Koppelonkuja, Koppelonmutka, Koppelonpolku, Koppelontaival, Koppelontie, Koppelopolku, Koppeloraitti, Koppelotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koppelot ulkomailla

Ruotsissa Koppelo oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коппело tarkoittaa nimeä Koppelo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kopelo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coppelå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koppelo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koppelo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koppelo, Finland.

©Tuomas Salste