Koppelo: Sukunimi-info

Koppelo

Tietoja sukunimestä Koppelo

Koppelo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Koppeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2016 69

v. 2018 69

v. 2020 70

v. 2022 72

v. 2023 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koppelo on sijalla 8 629.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Koppeloja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Koppelon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1970 kuolleilla

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Koppelot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Koppelon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi neljä Koppeloa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koppelo

Koppelo (paikannimi)Katuosoitteissa

Koppelo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi; pelto/niitty; saari; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koppelo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koppelo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koppelokuja, Koppelomaantie, Koppelonkaari, Koppelonkatu, Koppelonkuja, Koppelonmutka, Koppelonpolku, Koppelontaival, Koppelontie, Koppelopolku, Koppeloraitti, Koppelotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koppelot ulkomailla

Ruotsissa Koppelo oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коппело tarkoittaa nimeä Koppelo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kopelo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coppelå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koppelo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koppelo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koppelo, Finland.

©Tuomas Salste