Koppi: Sukunimi-info

Koppi

Tietoja sukunimestä Koppi

Koppi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koppien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 44

v. 2020 42

v. 2022 40

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koppi on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koppi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1916

Koppeja tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Kopin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koppi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Kopit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kopin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Koppia. Kuolleista 1 kuului punaisiin ja 1 tuntemattomaan osapuoleen.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koppi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koppi

Koppi (paikannimi)Katuosoitteissa

Koppi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koppi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koppi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kopinkuja, Koppitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kopit ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 130 henkeä, joiden sukunimi oli KOPPI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коппи tarkoittaa nimeä Koppi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kopi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coppj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koppi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Koppi tunnetaan myös koirien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Koppi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koppi, Finland.

©Tuomas Salste