Korkeakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkeakoski

Korkeakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Korkeakoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 279 max

v. 1985 271

v. 2014 305

v. 2015 302

v. 2016 303

v. 2017 307

v. 2018 307

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeakoski on noin sijalla 2 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkeakoski on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Korkeakoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Korkeakosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Korkeakoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jokioinen (5 henkeä) sekä Yläne (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Korkeakoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1942
Yritykset
perust. 1945–2013

Sana Korkeakoski tai Korkeakosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korkeakoski

Korkeakoski (paikannimi)Korkeakoski (karttanimi)

Korkeakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Korkeakoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkeakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Korkeakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeakoskenkuja, Korkeakoskentie, Korkeakoski, Korkeakoski ta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Korkeakosket ulkomailla

Ruotsissa Korkeakoski oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеакоски tarkoittaa nimeä Korkeakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkeakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Korkeakoski, Finland.

©Tuomas Salste