Korkeala: Sukunimi-info

Korkeala

Tietoja sukunimestä Korkeala

Korkeala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Korkeala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 83 max

v. 2014 75

v. 2016 75

v. 2018 72

v. 2020 70

v. 2022 68

v. 2023 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeala on sijalla 9 250. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 938.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Korkealat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Korkealan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Korkeala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Korkeala

Korkeala
(paikannimi)
Korkeala Karjalassa
(karttanimi)

Korkeala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Korkeala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkeala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Korkeala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeala, Korkealantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеала tarkoittaa nimeä Korkeala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkeala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkeala, Finland.

©Tuomas Salste