Korkealehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkealehto

Korkealehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Korkealehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2018 20

v. 2019 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkealehto on sijalla 21 274. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korkealehtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 76 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkealehto on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1928
Yritykset
perust. 1973–1986

Sana Korkealehto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korkealehto

Korkealehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkealehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkealehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkealehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkealehdontie, Korkealehto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеалехто tarkoittaa nimeä Korkealehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgealechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkealehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkealehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkealehto, Finland.

©Tuomas Salste