Korkealehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkealehto

Korkealehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Korkealehtojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2018. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkealehto on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korkealehtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 75 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkealehto on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1928
Yritykset
perust. 1973–1986

Sana Korkealehto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korkealehto

Korkealehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkealehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkealehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkealehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkealehdontie, Korkealehto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеалехто tarkoittaa nimeä Korkealehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgealechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkealehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkealehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Korkealehto, Finland.

©Tuomas Salste