Korkeamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkeamaa

Korkeamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Korkeamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 47

v. 2017 46

v. 2018 46

v. 2019 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeamaa on sijalla 12 449. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Korkeamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Korkeamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Korkeamaa

Korkeamaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkeamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkeamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkeamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeamaanrinne. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеамаа tarkoittaa nimeä Korkeamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korkeamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkeamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkeamaa, Finland.

©Tuomas Salste