Korkeasaari: Sukunimi-info

Korkeasaari

Tietoja sukunimestä Korkeasaari

Korkeasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Korkeasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeasaari on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korkeasaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkeasaari on melko pitkä nimi.

Paikannimi Korkeasaari

Korkeasaari
(paikannimi)
Korkeasaari Karjalassa
(karttanimi)

Korkeasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 156 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; saari; talo sekä urheilu-/virkistysalue.

Nyky-Suomen lisäksi Korkeasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkeasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Korkeasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Kitkan Korkeasaari, Iijärven Korkeasaari, Korkeasaarentie, Korkeasaari, Korkeasaari rak. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеасаари tarkoittaa nimeä Korkeasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korkeasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkeasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkeasaari, Finland.

©Tuomas Salste