Korkeela: Sukunimi-info

Korkeela

Tietoja sukunimestä Korkeela

Korkeela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Korkeela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 72

v. 2016 71

v. 2018 73

v. 2020 73

v. 2022 75

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeela on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Korkeelat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Korkeelan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Korkeela.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Korkeela-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Korkeela

Korkeela (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkeela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkeela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkeela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeelantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеэла tarkoittaa nimeä Korkeela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korkēla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkeela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkeela, Finland.

©Tuomas Salste