Korkiakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkiakangas

Korkiakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Korkiakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 1985 216

v. 2014 239

v. 2015 243

v. 2016 236

v. 2017 237

v. 2018 236

v. 2019 235

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkiakangas on sijalla 3 325.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkiakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Korkiakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Korkiakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1969–2010

Sana Korkiakangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korkiakangas

Korkiakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkiakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 176 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkiakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkiakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkiakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Korkiakankaat ulkomailla

Ruotsissa Korkiakangas oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркиакангас tarkoittaa nimeä Korkiakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korkiakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgiacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkiakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkiakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkiakangas, Finland.

©Tuomas Salste