Korkiavuori: Sukunimi-info

Korkiavuori

Tietoja sukunimestä Korkiavuori

Korkiavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Korkiavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkiavuori on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Korkiavuori ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkiavuori on melko pitkä nimi.

Korkiavuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Korkiavuori on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Korkiavuori

Korkiavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkiavuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korkiavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkiavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkiavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркиавуори tarkoittaa nimeä Korkiavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgiafwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korkiavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkiavuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korkiavuori, Finland.

©Tuomas Salste