Korko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korko

Korko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Korkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 68

v. 2016 68

v. 2017 68

v. 2018 66

v. 2019 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korko on sijalla 9 020. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. –2004

Sana Korko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korko

Korko (paikannimi)Katuosoitteissa

Korko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkogränden, Korkokuja, Korkotie, Korontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Korot ulkomailla

Puolassa Korko oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корко tarkoittaa nimeä Korko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korko, Finland.

©Tuomas Salste