Korp: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korp

Korp on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Korpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 51

v. 2016 51

v. 2017 50

v. 2018 50

v. 2019 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korp on sijalla 11 834. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korp on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Korpit olisivat väistämättä romaneja.

Korp päättyy p-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Verrattuna muihin sukunimiin Korp on lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä korp tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'kaarne, korppi'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Paikannimi Korp

Korp (paikannimi)Katuosoitteissa

Korp on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korp jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korp esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anders Korps väg, Antti Korpin tie, Korpgatan, Korpinkatu, Korpinkuja, Korpinmaantie, Korpinpolku, Korpinraitti, Korpintaival, Korpintie, Korpstigen, Korpvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Korpit ulkomailla

Ruotsissa Korp oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 294 henkeä, joiden sukunimi oli KORP. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli KORP.

Samankaltaisia nimiä kuin Korp

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korp, Finland.

©Tuomas Salste