Korpilaakso: Sukunimi-info

Korpilaakso

Tietoja sukunimestä Korpilaakso

Korpilaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Korpilaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korpilaakso on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Korpilaakso ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Korpilaakso on melko pitkä nimi.

Korpilaakso on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Korpilaakso on suojattu 1965 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Korpilaakso

Korpilaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Korpilaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korpilaakso jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korpilaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korpilaakso, Korpilaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корпилааксо tarkoittaa nimeä Korpilaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korpilākso.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corpilaxå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korpilaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korpilaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korpilaakso, Finland.

©Tuomas Salste