Korpiniitty: Sukunimi-info

Korpiniitty

Tietoja sukunimestä Korpiniitty

Korpiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Korpiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 35

v. 2022 37

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korpiniitty on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Korpiniitty ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Korpiniitty on melko pitkä nimi.

Korpiniitty on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Korpiniitty on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1956

Korpiniittyjä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Korpiniityn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Korpiniitty. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Korpiniitty

Korpiniitty
(paikannimi)
Korpiniitty Karjalassa
(karttanimi)

Korpiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 63 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Korpiniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korpiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Korpiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korpiniitty, Korpiniitynkaari, Korpiniitynkatu, Korpiniitynkuja, Korpiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корпинийттю ("Korpinijttju") tarkoittaa nimeä Korpiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korpinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corpinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korpiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korpiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korpiniitty, Finland.

©Tuomas Salste