Korpunen: Sukunimi-info

Korpunen

Tietoja sukunimestä Korpunen

Korpunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Korpusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 95

v. 2016 90

v. 2018 92

v. 2020 91

v. 2022 89

v. 2023 87

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korpunen on sijalla 7 471. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675.

Paikannimi Korpunen

Korpunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Korpunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korpunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korpunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korpusentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корпунен tarkoittaa nimeä Korpunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korpunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corpuin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korpunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korpunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korpunen, Finland.

©Tuomas Salste