Kortehisto: Sukunimi-info

Kortehisto

Tietoja sukunimestä Kortehisto

Kortehisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kortehistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 36

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortehisto on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kortehisto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kortehisto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kortehisto on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1905–1936
Yritykset
perust. 1949–1980

Sana Kortehisto tai Kortehiston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kortehisto

Kortehisto (paikannimi)

Kortehisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kortehisto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортехисто tarkoittaa nimeä Kortehisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortehistå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kortehisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortehisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kortehisto, Finland.

©Tuomas Salste