Kortekallio: Sukunimi-info

Kortekallio

Tietoja sukunimestä Kortekallio

Kortekallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kortekallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 42

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortekallio on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kortekallio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kortekallio on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kortekalliota. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kortekallio

Kortekallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kortekallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kortekallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kortekallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kortekalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортекаллио tarkoittaa nimeä Kortekallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortecalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kortekallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortekallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kortekallio, Finland.

©Tuomas Salste