Kortesaari: Sukunimi-info

Kortesaari

Tietoja sukunimestä Kortesaari

Kortesaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kortesaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 73

v. 2016 70

v. 2018 69

v. 2020 66

v. 2022 64

v. 2023 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortesaari on sijalla 9 463. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Paikannimi Kortesaari

Kortesaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kortesaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kortesaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kortesaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kortesaarentie, Kortesaari, Kurenlahden Kortesaari, Pieni Kortesaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kortesaaret ulkomailla

Ruotsissa Kortesaari oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортесаари tarkoittaa nimeä Kortesaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kortesāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortesarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kortesaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortesaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kortesaari, Finland.

©Tuomas Salste