Kortesaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kortesaari

Kortesaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kortesaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 70

v. 2017 69

v. 2018 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortesaari on noin sijalla 8 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kortesaari

Kortesaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kortesaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kortesaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kortesaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kortesaarentie, Kortesaari, Kurenlahden Kortesaari, Pieni Kortesaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортесаари tarkoittaa nimeä Kortesaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortesarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kortesaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortesaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kortesaari, Finland.

©Tuomas Salste