Korvakangas: Sukunimi-info

Korvakangas

Tietoja sukunimestä Korvakangas

Korvakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Korvakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 33

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korvakangas on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Korvakangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Korvakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Korvakangas

Korvakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Korvakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korvakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korvakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korvakankaan metsätie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корвакангас tarkoittaa nimeä Korvakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Korvakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corfwacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korvakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korvakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korvakangas, Finland.

©Tuomas Salste