Korvenranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korvenranta

Korvenranta on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Korvenrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 183 max

v. 1985 185

v. 2014 168

v. 2015 166

v. 2016 170

v. 2017 167

v. 2018 173

v. 2019 177

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korvenranta on sijalla 4 227.

Verrattuna muihin sukunimiin Korvenranta on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Korvenranta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Korvenranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Korvenranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Korvenrantoja on 177.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1927

Korvenrantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Korvenrannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Korvenrantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kullaa (4 henkeä) sekä Kuhmoinen (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Korvenranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1960–2008

Sana Korvenranta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korvenranta

Korvenranta (paikannimi)Korvenranta (karttanimi)

Korvenranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Korvenranta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Korvenranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Korvenranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korvenrannantie, Korvenranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корвенранта tarkoittaa nimeä Korvenranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corfwenranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Korvenranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korvenranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Korvenranta, Finland.

©Tuomas Salste