Koskenlahti: Sukunimi-info

Koskenlahti

Tietoja sukunimestä Koskenlahti

Koskenlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koskenlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskenlahti on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskenlahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskenlahti on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Koskenlahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Koskenlahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Koskenlahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koskenlahti

Koskenlahti
(paikannimi)
Koskenlahti Karjalassa
(karttanimi)

Koskenlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Koskenlahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskenlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koskenlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskenlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенлахти tarkoittaa nimeä Koskenlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskenlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskenlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskenlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskenlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskenlahti, Finland.

©Tuomas Salste