Koskensilta: Sukunimi-info

Koskensilta

Tietoja sukunimestä Koskensilta

Koskensilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koskensiltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 26

v. 2018 27

v. 2019 28

v. 2020 28

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskensilta on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koskensiltojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskensilta on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koskensilta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koskensilta

Koskensilta (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskensilta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskensilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskensilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskensillantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенсильта tarkoittaa nimeä Koskensilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskensilda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskensilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskensilta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskensilta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskensilta, Finland.

©Tuomas Salste