Koskenvaara: Sukunimi-info

Koskenvaara

Tietoja sukunimestä Koskenvaara

Koskenvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koskenvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskenvaara on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskenvaara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskenvaara on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912
Yritykset
perust. 1953–1984

Sana Koskenvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koskenvaara

Koskenvaara (paikannimi)

Koskenvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskenvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенваара tarkoittaa nimeä Koskenvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koskenvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskenfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskenvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskenvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskenvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskenvaara, Finland.

©Tuomas Salste