Koskenvuori: Sukunimi-info

Koskenvuori

Tietoja sukunimestä Koskenvuori

Koskenvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koskenvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskenvuori on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskenvuori ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskenvuori on melko pitkä nimi.

Paikannimi Koskenvuori

Koskenvuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskenvuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskenvuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskenvuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskenvuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенвуори tarkoittaa nimeä Koskenvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskenfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskenvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskenvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskenvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskenvuori, Finland.

©Tuomas Salste