Koski-Vähälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koski-Vähälä

Koski-Vähälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koski-Vähälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 89

v. 2015 89

v. 2016 89

v. 2017 86

v. 2018 86

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koski-Vähälä on noin sijalla 7 500. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koski-Vähälä on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koski-Vähälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koski-Vähälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koski-Vähälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koski-Vähälä-nimisiä on 86.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коски-Вяхяля ("Koski-Vjahjalja") tarkoittaa nimeä Koski-Vähälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coski=Wähälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koski-Vähälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koski-Vahala tai Koski-Vaehaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koski-Vähälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Koski-Vähälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Koski-Vähälä, Finland.

©Tuomas Salste