Koskikallio: Sukunimi-info

Koskikallio

Tietoja sukunimestä Koskikallio

Koskikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koskikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 64

v. 2018 64

v. 2019 64

v. 2020 65

v. 2021 64

v. 2022 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskikallio on sijalla 9 376. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskikallio on melko pitkä nimi.

Koskikallio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Koskikallio on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Koskikallio

Koskikallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskikallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskikallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskikalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскикаллио tarkoittaa nimeä Koskikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskicalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskikallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskikallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskikallio, Finland.

©Tuomas Salste