Koskikangas: Sukunimi-info

Koskikangas

Tietoja sukunimestä Koskikangas

Koskikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koskikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskikangas on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskikangas ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskikangas on melko pitkä nimi.

Koskikangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Koskikangas on suojattu 1992 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Koskikangas

Koskikangas (paikannimi)

Koskikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Koskikankaat ulkomailla

Ruotsissa Koskikangas oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскикангас tarkoittaa nimeä Koskikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koskikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskicangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskikangas, Finland.

©Tuomas Salste