Koskilahti: Sukunimi-info

Koskilahti

Tietoja sukunimestä Koskilahti

Koskilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Koskilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 48

v. 2020 52

v. 2022 56

v. 2023 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskilahti on sijalla 10 011.

Koskilahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Koskilahti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893–1919

Koskilahtia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Koskilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koskilahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1957–1969 kuolleilla

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Koskilahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Koskilahden kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Koskilahtien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kokemäki (3 vainajaa) sekä Ruovesi (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Koskilahti

Koskilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskilahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскилахти tarkoittaa nimeä Koskilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskilahti, Finland.

©Tuomas Salste