Koskiluoma: Sukunimi-info

Koskiluoma

Tietoja sukunimestä Koskiluoma

Koskiluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koskiluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskiluoma on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskiluoma ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Koskiluomien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Koskiluoma on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Koskiluoma on suojattu 1927 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koskiluoma. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koskiluoma

Koskiluoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskiluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskiluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskiluoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskiluomantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскилуома tarkoittaa nimeä Koskiluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskilooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskiluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskiluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskiluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskiluoma, Finland.

©Tuomas Salste