Koskipuro: Sukunimi-info

Koskipuro

Tietoja sukunimestä Koskipuro

Koskipuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Koskipurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskipuro on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskipuro ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Koskipuro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Koskipuro on suojattu 1931 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Koskipuro. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Koskipuro

Koskipuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskipuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskipuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskipuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskipurontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскипуро tarkoittaa nimeä Koskipuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskipurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskipuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskipuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskipuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskipuro, Finland.

©Tuomas Salste