Koskiranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskiranta

Koskiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Koskirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 206 max

v. 1985 203

v. 2014 206

v. 2015 207

v. 2016 203

v. 2017 204

v. 2018 204

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskiranta on noin sijalla 3 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Koskirantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Koskirannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koskirantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lavia (3 henkeä) sekä Kauhajoki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koskiranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Koskiranta

Koskiranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskiranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 52 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskirannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koskirannat ulkomailla

Ruotsissa Koskiranta oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскиранта tarkoittaa nimeä Koskiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskiranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskiranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Koskiranta, Finland.

©Tuomas Salste