Koskue: Sukunimi-info

Koskue

Tietoja sukunimestä Koskue

Koskue on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Koskue-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 47

v. 2020 46

v. 2022 44

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskue on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Koskue ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Koskue-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Koskue-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Koskue-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Koskue. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Koskue-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Koskue

Koskue (paikannimi)

Koskue on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koskue jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскуэ tarkoittaa nimeä Koskue. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coscue on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koskue olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Koskue.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskue

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koskue, Finland.

©Tuomas Salste