Kosti: Sukunimi-info

Kosti

Tietoja sukunimestä Kosti

Kosti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kostien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kosti on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kosti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kosti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kosti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1963–1969

Vuosina 1963–1969 kuolleet Kostit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kostin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2014

Sana Kosti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kosti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kosti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kosti Aaltosen tie, Kosti Elon katu, Kostinkatu, Kostinkuja, Kostinpolku, Kostintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kosti

Kosti on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Kosti oli yhtenä etunimenä 1 473 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 900:s mies oli etunimeltään Kosti. Juuri etunimenä Kosti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kostit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KOSTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кости tarkoittaa nimeä Kosti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Costj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kosti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Kosti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kosti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kosti, Finland.

©Tuomas Salste