Kosti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kosti

Kosti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kostien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kosti on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kosti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kosti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2006

Sana Kosti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kosti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kosti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kosti Aaltosen tie, Kosti Elon katu, Kostinkatu, Kostinkuja, Kostinpolku, Kostintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kosti

Kosti on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Kosti oli yhtenä etunimenä 1 532 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 800:s mies oli etunimeltään Kosti. Juuri etunimenä Kosti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kostit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KOSTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кости tarkoittaa nimeä Kosti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Costj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kosti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosmo Kosti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kosti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kosti, Finland.

©Tuomas Salste