Kostia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kostia

Kostia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kostioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 56

v. 2017 58

v. 2018 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kostia on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kostia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kostia on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1894–1930
Yritykset
perust. 1952–2001

Sana Kostia tai Kostian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kostia

Kostia (paikannimi)Katuosoitteissa

Kostia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kostia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kostia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kostiantie, Ossi Kostian katu, Raili Kostian tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kostia

Kostia on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Kostia oli yhtenä etunimenä 62 miehellä. Samaan aikaan Kostia oli 58 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (59 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Костиа tarkoittaa nimeä Kostia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosti Kostia.

Samankaltaisia nimiä kuin Kostia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kostia, Finland.

©Tuomas Salste