Kostia: Sukunimi-info

Kostia

Tietoja sukunimestä Kostia

Kostia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kostioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 56

v. 2017 58

v. 2018 60

v. 2019 64

v. 2020 64

v. 2021 65

v. 2022 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kostia on sijalla 9 376. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kostia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kostia on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kostia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1894–1930
Yritykset
perust. –2001

Sana Kostia tai Kostian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kostia

Kostia (paikannimi)Katuosoitteissa

Kostia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kostia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kostia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kostiantie, Ossi Kostian katu, Raili Kostian tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kostia

Kostia on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Kostia oli yhtenä etunimenä 57 miehellä. Samaan aikaan Kostia oli 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (54 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Kostiat ulkomailla

Puolassa Kostia oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Костиа tarkoittaa nimeä Kostia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosti Kostia.

Samankaltaisia nimiä kuin Kostia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kostia, Finland.

©Tuomas Salste