Kostia: Sukunimi-info

Kostia

Tietoja sukunimestä Kostia

Kostia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kostioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 55

v. 2016 56

v. 2018 60

v. 2020 64

v. 2022 66

v. 2023 68

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kostia on sijalla 9 039. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 856.

Kostia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kostia on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Kostiat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kostian kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kostia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1894–1930
Yritykset
perust. –2001

Sana Kostia tai Kostian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kostia

Kostia (paikannimi)Katuosoitteissa

Kostia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kostia jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kostia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kostiantie, Ossi Kostian katu, Raili Kostian tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kostia

Kostia on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Kostia oli yhtenä etunimenä 51 miehellä. Samaan aikaan Kostia oli 68 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten jälkimmäisenä etunimenä (48 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Kostiat ulkomailla

Puolassa Kostia oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Костиа tarkoittaa nimeä Kostia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosti Kostia.

Samankaltaisia nimiä kuin Kostia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kostia, Finland.

©Tuomas Salste