Kotaniemi: Sukunimi-info

Kotaniemi

Tietoja sukunimestä Kotaniemi

Kotaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kotaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 107

v. 2015 106

v. 2016 104

v. 2017 100

v. 2018 98

v. 2019 98

v. 2020 99

v. 2021 101

v. 2022 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotaniemi on sijalla 6 627.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1963

Vuosina 1957–1963 kuolleet Kotaniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kotaniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kotaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kotaniemi

Kotaniemi
(paikannimi)
Kotaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kotaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 207 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; rakennus; saari; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotaniemenkuja, Kotaniemenpolku, Kotaniementie, Kotaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kotaniemet ulkomailla

Ruotsissa Kotaniemi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котаниеми ("Kotanijemi") tarkoittaa nimeä Kotaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotaniemi, Finland.

©Tuomas Salste