Kotaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotaniemi

Kotaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kotaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 107

v. 2015 106

v. 2016 104

v. 2017 100

v. 2018 98

v. 2019 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotaniemi on sijalla 6 785. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kotaniemi

Kotaniemi (paikannimi)Kotaniemi (karttanimi)

Kotaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 207 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; rakennus; saari; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotaniemenkuja, Kotaniemenpolku, Kotaniementie, Kotaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kotaniemet ulkomailla

Ruotsissa Kotaniemi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котаниеми ("Kotanijemi") tarkoittaa nimeä Kotaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotaniemi, Finland.

©Tuomas Salste