Kotasaari: Sukunimi-info

Kotasaari

Tietoja sukunimestä Kotasaari

Kotasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kotasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 28

v. 2018 28

v. 2019 27

v. 2020 28

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotasaari on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kotasaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kotasaari

Kotasaari
(paikannimi)
Kotasaari Karjalassa
(karttanimi)

Kotasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 196 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotasaarentie, Kotasaari, Kuolimo Kotasaari, Kuontijärven Kotasaari, Yli-Kitkan Kotasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котасаари tarkoittaa nimeä Kotasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kotasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotasaari, Finland.

©Tuomas Salste