Kotijärvi: Sukunimi-info

Kotijärvi

Tietoja sukunimestä Kotijärvi

Kotijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kotijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotijärvi on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kotijärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kotijärvi.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kotijärveä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kotijärvi

Kotijärvi
(paikannimi)
Kotijärvi Karjalassa
(karttanimi)

Kotijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kotijärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotijärvenraitti, Kotijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котиярви ("Kotijarvi") tarkoittaa nimeä Kotijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kotijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kotijarvi tai Kotijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotijärvi, Finland.

©Tuomas Salste