Kotilahti: Sukunimi-info

Kotilahti

Tietoja sukunimestä Kotilahti

Kotilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kotilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotilahti on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kotilahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kotilahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kotilahti on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kotilahti

Kotilahti
(paikannimi)
Kotilahti Karjalassa
(karttanimi)

Kotilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 211 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kotilahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotilahdenkuja, Kotilahdenpolku, Kotilahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котилахти tarkoittaa nimeä Kotilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotilahti, Finland.

©Tuomas Salste