Kotiniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotiniitty

Kotiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kotiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotiniitty on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kotiniitty

Kotiniitty (paikannimi)Kotiniitty (karttanimi)

Kotiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotiniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotiniitty, Kotiniitynkatu, Kotiniitynkuja, Kotiniitynrinne, Kotiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котинийттю ("Kotinijttju") tarkoittaa nimeä Kotiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotinijtt’ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kotiniitty, Finland.

©Tuomas Salste