Kotiniitty: Sukunimi-info

Kotiniitty

Tietoja sukunimestä Kotiniitty

Kotiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kotiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotiniitty on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kotiniitty ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kotiniitty on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kotiniitty on suojattu 1996 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kotiniitty

Kotiniitty
(paikannimi)
Kotiniitty Karjalassa
(karttanimi)

Kotiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotiniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotiniitty, Kotiniitynkatu, Kotiniitynkuja, Kotiniitynrinne, Kotiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котинийттю ("Kotinijttju") tarkoittaa nimeä Kotiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kotinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotiniitty, Finland.

©Tuomas Salste