Kotinurmi: Sukunimi-info

Kotinurmi

Tietoja sukunimestä Kotinurmi

Kotinurmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kotinurmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 35

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotinurmi on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kotinurmi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kotinurmi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kotinurmi on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kotinurmi

Kotinurmi (paikannimi)

Kotinurmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotinurmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котинурми tarkoittaa nimeä Kotinurmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotinurmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotinurmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotinurmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotinurmi, Finland.

©Tuomas Salste