Kotipelto: Sukunimi-info

Kotipelto

Tietoja sukunimestä Kotipelto

Kotipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kotipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 56

v. 2018 57

v. 2019 57

v. 2020 61

v. 2021 61

v. 2022 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotipelto on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kotipelto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kotipelto on suojattu 1997 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. 1946–1998

Sana Kotipelto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kotipelto

Kotipelto
(paikannimi)
Kotipelto Karjalassa
(karttanimi)

Kotipelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 66 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotipelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotipellonkatu, Kotipellonkuja, Kotipellontie, Kotipelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kotipellot ulkomailla

Ruotsissa Kotipelto oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котипельто tarkoittaa nimeä Kotipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotipeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotipelto, Finland.

©Tuomas Salste