Kotkansalo: Sukunimi-info

Kotkansalo

Tietoja sukunimestä Kotkansalo

Kotkansalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kotkansalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotkansalo on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kotkansalo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kotkansalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kotkansalo on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kotkansalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kotkansalo

Kotkansalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotkansalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotkansalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotkansalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotkansalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коткансало tarkoittaa nimeä Kotkansalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotcansalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kotkansalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotkansalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kotkansalo, Finland.

©Tuomas Salste