Kotkaslahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotkaslahti

Kotkaslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kotkaslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotkaslahti on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kotkaslahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kotkaslahti

Kotkaslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotkaslahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotkaslahti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotkaslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotkaslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коткаслахти tarkoittaa nimeä Kotkaslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotcaslachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotkaslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotkaslahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kotkaslahti, Finland.

©Tuomas Salste