Koukkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koukkari

Koukkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen.

Koukkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 503 max

v. 1985 472

v. 2014 514

v. 2015 520

v. 2016 519

v. 2017 517

v. 2018 512

v. 2019 515

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koukkari on sijalla 1 675.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1928

Koukkareita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Koukkarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koukkarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nurmeksen maalaiskunta (5 henkeä), Ilmajoki (4), Vaala (4), Kauhava (4) sekä Valtimo (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koukkari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1941
Yritykset
perust. –2007

Sana Koukkari tai Koukkarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koukkari

Koukkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Koukkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koukkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koukkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koukkari, Koukkarigatan, Koukkarinkatu, Koukkarinkuja, Koukkarintie, Koukkaritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Koukkarit ulkomailla

Ruotsissa Koukkari oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коуккари tarkoittaa nimeä Koukkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Koukari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Couckarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Koukkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koukkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Koukkari, Finland.

©Tuomas Salste